середа, 9 листопада 2016 р.

Чи був Ейнштейн двієчником?


    Часто в інтернеті зустрічаю фразу: «Альберт Енштейн був двієчником і при цьому зробив переворот у фізиці». Дану фразу можна побачити в соціальних мережах та різних пабліках. Виникає запитання, чи дійсно то правда?
    На початку літа захотів почитати книгу, яка була б цікавою, легкою та корисною. Тільки про це подумав в інтернеті зустрів книгу Айзексон Уолтер «Ейнштейн. Його життя і його Всесвіт.»
    Айзексон Уолтер мені вже знайомий по світовому бестселеру «Стів Джобс». Автор має цікаву манеру написання біографій. Читаєш не сухий матеріал, а історію життя живої людини при цьому деякі моменти проживаєш разом з нею. Кожну подію в житті людини Айзексон розглядає з різних точок зору (як сприймали її сусіди, родичі, друзі, вороги).
    Дану книгу завантажив на свій смартфон. І на тиждень поринув у життя геніальної людини Альберта Енштейна. При цьому для себе дізнався багато нових речей, краще зрозумів розвиток фізики 20 століття. Раз та назавжди дав відповідь на питання: «Альберт Енштейн був двієчником чи ні?».
    Краще всяких слів говорять факти. Перед вами атестат зрілості Альберта Ейнштейна, отриманий ним в школі Арау (Швейцарія) у вересні 1896 р у віці 17 років (оцінки виставлялися за шестибальною шкалою).


Переклад:
Німецька мова - 5
Французька мова - 3
Англійська мова - -
Італійська мова - 5
Історія - 6
Географія - 4
Алгебра - 6
Геометрія (планіметрія, тригонометрія, стереометрія і аналітична геометрія) - 6
Нарисна геометрія - 6
Фізика - 6
Хімія - 5
Природна історія - 5
Художній малюнок - 4
Технічний малюнок – 4

Робіть висновки самі. 

Хочете детально познайомитися із життям Альберта Ейнштейна переходьте за даним посиланням та завантажуйте книгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар